kiel vastgoed random header fotocompilatie

Over Kiel

 

Eind 2011 richtte Hans Kielstra Kiel Vastgoedbeheer op. Zijn ambitie was om een klein, flexibel bedrijf te beginnen wat vastgoedbeheer in al haar facetten aanbiedt. Een bedrijf ook dat in staat is om écht naar haar klanten te luisteren. En hen niet in een richting te dwingen die zij eigenlijk niet uit willen gaan. Want de klant bepaalt de koers, Kiel stuurt bij waar dat nodig is.


Hans Kielstra heeft een jarenlange ervaring opgedaan in vastgoedbeheer. Met een achtergrond in accountancy begon hij zijn loopbaan als accountmanager bij makelaarskantoor Verbeek in Nijmegen. Vervolgens was hij werkzaam als adjunct-directeur bij de Kamerbeek Groep. In 2001 startte hij als adjunct-directeur bij het landelijk opererende VvE Diensten Nederland. Tussen 2008 en 2011 was hij hier werkzaam als directeur.


De expertise van Kiel ligt vooral op het financieel administratieve vlak, maar door samenwerking met partners kan Kiel ook op bouwtechnisch en juridisch vlak ondersteuning bieden.

 

Bijzonder vastgoed / Inspiratie

 

 

 •    Barcelona, Sagrada Familia (2005)

Architect Gaudí ontwierp naast zijn meesterwerk: De Sagrada Familia, meerdere andere karakteristieke bouwwerken in Barcelona. Omdat Gaudí voorganger is van het Catalaans modernisme, is de basiliek daar nu het belangrijkste symbool van. Het Catalaans modernisme is nauw verwant aan de Jugendstil en dient dus niet verward te worden met het modernisme.

Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt tot op de dag van vandaag voortdurend aan de kerk gebouwd. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog heeft de bouw een paar jaar stilgelegen. De huidige officiële opleveringsdatum is in 2026; de bouwdirectie houdt het erop dat het gebouw "klaar zou kunnen zijn ergens in het eerste derde van de 21ste eeuw". De snelheid waarmee de bouw vordert, is voor een groot deel afhankelijk van de hoeveelheid giften die bezoekers binnenbrengen. De bouw duurt inmiddels al zo lang, dat voltooide gedeelten al zijn aangetast en gerenoveerd moeten worden, hetgeen overigens niet ongebruikelijk is bij de bouw van kerken van dit formaat. Hoewel de kerk nog niet klaar is, werd zij al wel tot basiliek gewijd, op 7 november 2010 door paus Benedictus XVI.

 

 

•    Architect Antoni Gaudí (1852-1926)

De naam Gaudi betekent genieten, een zeer toepasselijke naam voor deze kunstenaar. Nog altijd genieten miljoenen bezoekers aan Barcelona van zijn nalatenschap. Door zijn innovatieve stijl heeft hij een ongekende architectonische schat aan Barcelona achtergelaten. Er is geen stad in de wereld waar één bepaalde architect zo duidelijk zijn stempel op heeft gedrukt als Barcelona. Overal in de stad kom je de sierlijke, organische Jugendstil ontwerpen van Antoni Gaudí tegen. Zelfs na zijn dood in 1926 beheersen de kunstwerken van de Meester nog steeds het straatbeeld.

Op 10 juni 1926 komt aan Gaudí's leven abrupt een einde wanneer hij onder een tram komt. Gaudi ligt begraven onder de Sagrada Familia, zijn laatste grote klus waaraan nog steeds gebouwd wordt.

 

 

•    Hong Kong (2011)
Deze in Azië populaire bouwsteigers van bamboe zijn staaltjes van bouwkunst.

Wie ooit in Azië heeft rondgereisd, heeft ze vast wel eens gezien: de uit bamboepalen opgetrokken bouwsteigers die om de hoogste gebouwen – tot wolkenkrabbers toe– staan opgesteld.

Het eerste wat opkomt bij het zien van zulke nogal slordig ogende bouwsteigers is dat het met het gebouw zelf ook wel niet goed zal komen. Op het eerste gezicht lijkt de stellage immers het gebouw naar alle kanten mee te trekken, maar wie goed kijkt ziet dat het optisch bedrog is. De verpakking mag dan kreukelen, de inhoud staat er straks wel degelijk strak en kaarsrecht bij. Achter het samengeraapt en -gebonden rommeltje aan palen blijkt een perfect bouwsel in de maak.

Vrijwel alle bouwwerken in megasteden als Peking, Tokio, Hongkong en Bangkok hebben ooit in zulke slordig ogende cocons gezeten, of zijn er vanwege renovatiewerk opnieuw in opgesloten.

 

 

•    Dubai, Burj Khalifa (2010)
Op een plek waar rond de millenniumwisseling bijna alleen maar zand te vinden was staat nu met een totale hoogte van 829,84 meter de hoogste toren ter wereld te pronken: Burj Khalifa. Dit prachtige bouwwerk vormt het centrum van de gloednieuwe wijk Downtown Dubai.

Burj Khalifa is nu één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai. Het gebouw staat volgens tegenstanders symbool voor de verwestersing van Dubai. Op het moment dat de bouw van ‘s werelds hoogste wolkenkrabber begon is de naam altijd Burj Dubai geweest, wat ‘Toren van Dubai’ betekent.

contactgegevens kiel vastgoed beheer B.V.email naar kiel sturen
kiel vastgoed op linkedinVGME
kiel vastgoed beheer B.V. is trotse sponsor van save the chrildren
kiel, vaart de juiste koers